Rólam

Német, magyar és egészségtan szakos tanár, alkotó-fejlesztő meseterapeuta. Önismereti segítő, életvezetési tanácsadó, mentálhigiénés szakember. Leánygyermek, testvér, keresztanya és tündérkeresztanya, nagynéni, barát, táncos, mesélő.

Ezek talán a legfontosabb címkéim.

Azt vallom, egy életen át való tanulásra érkeztem. Mindig szívesen tanultam, és folyamatosan találok olyat, ami érdekel. Így először tanár lettem, német, magyar és egészségtan szakos. Irodalomból írtam szakdolgozataimat, és biblioterápiából.

Mindig is szívesen olvastam, és vallom, nagyon fontos továbbadni az olvasás szeretetét a gyermekeknek, és gyógyítani is lehet a lelket lélekemelő olvasmányokkal, filmekkel, mindenféle művészettel. Erről szól a biblioterápia, közel 13 éve vezetek önismereti csoportot ebben a témában.

20 évet tanítottam középiskolában, leginkább németet, de viselkedéskultúrát, kommunikációt is. Szerveztem rengeteg iskolai rendezvényt, programot, ifjúságvédelmi felelősként igyekeztem segíteni, ahol szükség volt rá.

Önismereti utamon elsőként a Szivárvány terápiát sajátítottam el, majd ThetaHealinget tanultam. OH-kártya instruktor lettem, és legutóbb alkotó-fejlesztő meseterapeuta.

Úgy érzem, a mesékkel való munka adta meg a keretet kereső énemnek, amire rég szükségem volt, a Rendet, ami segíthet mindenkinek, örömmel tanulom magamat a mesék segítségével és azt az Aranykori Tudást, amit közvetítenek. (Mindezeket a részterületeket a külön bejegyzésekben megtalálod.)

Világ életemben énekeltem, táncoltam, felnőttként az 5 Ritmus mozgásmeditáció és a Nia lett mindennapjaim része.

Így adódik össze talán az az egyedi mintázat, jelenlegi teljesség, aki vagyok. Szenvedélyesen szeretem a szépet, az életet, a természetet, növényeket, állatokat, mélyen érzek, gondolkodom, gondoskodom, sokat vagyok csöndben, és egyre többet törekszem az Itt és Mostban lenni. Másoknak is ezekben kívánok segíteni.

Gyerekekkel végzett munkában van különösen nagy tapasztalatom. Önbizalomhiány, tanulási nehézségek, kiközösítés nap, mint nap történnek sokakkal közülük, ahol szükséges az értő segítség.

Bejárt életutamban párkapcsolati problémák, veszteségek és azok feldolgozásai, függőségek, traumák és gyászfeldolgozás is szerepelnek.

A női lét sokszínűsége, szerepeink a mindennapokban, családban, teremtő, alkotó, hasznos létünk az egész világban legfontosabb témáim.

Nagyon fontos számomra a család és az emberi kapcsolatok ereje, és a kapcsolódások, a figyelem, törődés, amit egymásnak adhatunk, mert ez ment meg minket ebben az elveszett világban, a legfontosabb megtartó erő ez.

Kérdésed van? Keress meg bátran!

6 + 11 =